Продукти: (за 6 порции)
• 2 кофички кисело мляко
• 200 г захар
• сокът и кората от 1 лимон
• 2 с.л. желатин
• 100 г орехови ядки
• 50 г стафиди
Начин на приготвяне:
Сипваме захарта към киселото мляко и разбиваме много добре. Прибавяме лимоновия сок и ситно настърганата лимонова кора, ситно нарязаните орехови ядки и стафидите.
Накисваме желатина в студена вода и след това го разтваряме на водна баня. Оставяме го малко да поизстине и го сипваме в млечната смес. Разбъркваме и разсипваме крема в стъклени чаши, които слагаме в хладилника за 2-3 часа.
Украсяваме желиралия крем с плодове от сладко или захаросани плодове и поднасяме.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...