Продукти: (за 8 порции)
• 500 г жито
• 1 и 1/2 ч. ч. пудра захар
• 1 ч. ч. едро счукани орехи
• 1 к. ч. обелени бадеми
• 1 к. ч. фъстъци
• 50 г стафиди
• 1 к. ч. нарязани плодове от сладко от смокини
Начин на приготвяне:
Изчистеното жито варим с 2 л вода около 15 мин. Покриваме с кърпа тенджерата, захлупваме капака, завиваме я с одеяло и оставяме една нощ да престои.
На другия ден добавяме орехите, бадемите, фъстъците, стафидите и смокините. Доливаме 2 ч. ч. вода и варим отново до пълното омекване на житните зърна. Трябва да остане с много малко течност.
Разливаме готовия анушабур в купички и го изстудяваме в хладилник.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...