Продукти: (за 8 порции)
•	500 г жито
•	1 и 1/2 ч. ч. пудра захар
•	1 ч. ч. едро счукани орехи
•	1 к. ч. обелени бадеми
•	1 к. ч. фъстъци
•	50 г стафиди
•	1 к. ч. нарязани плодове от сладко от смокини
Начин на приготвяне:
Изчистеното жито варим с 2 л вода около 15 мин. Покриваме с кърпа тенджерата, захлупваме капака, завиваме я с одеяло и оставяме една нощ да престои. 
На другия ден добавяме орехите, бадемите, фъстъците, стафидите и смокините. Доливаме 2 ч. ч. вода и варим отново до пълното омекване на житните зърна. Трябва да остане с много малко течност. 
Разливаме готовия анушабур в купички и го изстудяваме в хладилник.
              Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
              Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
              Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
              Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...