Продукти:
• 3 кофички кисело мляко
• 1 1/2 ч.ч. пудра захар
• сокът и настърганата кора от 1 лимон
• 1 1/2 ч.ч. къпини
• сироп от къпини /или малини/
Начин на приготвяне:
Прецеждаме млякото през двойна марля, след което го разбиваме заедно със захарта. Прибавяме лимоновия сок и настърганата лимонова кора. Разбъркваме леко и накрая прибавяме къпините.
Разпределяме крема в широки стъклени чаши и го оставяме за 2-3 часа в хладилника да се охлади. След това заливаме със сироп от къпини и поднасяме.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...