Продукти:
• 500 г небит каймак
• 1 ч.ч. захар
• 4 яйца
• 4 жълтъка
• 2 ванилии
• 1 к.ч. кафе “еспресо”
Начин на приготвяне:
Разбиваме целите яйца и жълтъците със захарта, прибавяме каймака, ванилията и кафето. Разбъркваме и варим на водна баня в продължение на 20 мин при непрекъснато бъркане.
Още горещ изсипваме крема в предварително намаслена метална форма и оставяме да изстине в съд с лед, след което обръщаме в стъклена чиния.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...