Продукти:
• 500 г небит каймак
• 1 ч.ч. захар
• 4 яйца
• 4 жълтъка
• 2 ванилии
• 1 к.ч. кафе “еспресо”
Начин на приготвяне:
Разбиваме целите яйца и жълтъците със захарта, прибавяме каймака, ванилията и кафето. Разбъркваме и варим на водна баня в продължение на 20 мин при непрекъснато бъркане.
Още горещ изсипваме крема в предварително намаслена метална форма и оставяме да изстине в съд с лед, след което обръщаме в стъклена чиния.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...