Кулинарни рецепти » Ябълков крем с бадеми

 Ябълков крем с бадеми

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г ябълки
• 1 1/2 ч.ч. пудра захар
• 3 белтъка
• 1 щипка сол
• 2 с.л. смлени бадемови ядки
• 1 ч.ч. сметана
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките и ги почистваме от семената. Нарязваме ги на дребно и ги задушаваме в малко вода, докато се разварят. После ги претриваме през сито и ги смесваме с половината от захарта.

Разбиваме белтъците на сняг заедно с 1 щипка сол и 3 с.л. захар, след което ги прибавяме към ябълковото пюре. Разбиваме сместа с миксер или с тел, докато получим кремообразна маса.

Разпределяме крема в чашите за сервиране, поръсваме със смлените бадемови ядки и слагаме в хладилника. Сервираме след 2-3 часа, като непосредствено преди сервирането гарнираме със сметаната, която сме разбили с ванилията и с останалата захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало