Кулинарни рецепти » Крем Шарлота с портокал

 Крем Шарлота с портокал

Продукти:

• 1 л прясно мляко
• 10 яйца
• 400 г кристална захар
• 2 пакетчета желатин
• 2 ванилии
• 1 портокал и корите от още 2 портокала
• 1 кофичка сметана
• 3 с.л. захар за сметаната

Начин на приготвяне:

Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме жълтъците заедно с половината от захарта, прибавяме млякото и 5 разбити на пяна белтъци. Варим до постоянно бъркане до сгъстяване на крема. Накрая прибавяме накиснатия в студена вода желатин, бъркаме до разтваряне на желатина и оставяме да изстине.

Обелваме портокала и го нарязваме на кубчета, а кората настъргваме. Другите две кори сваряваме до омекване в малко вода и ги нарязваме на парченца.

След като крема поизстине прибавяме ванилията, белтъците, разбити на пяна с останалата захар. Разбъркваме добре и добавяме нарязания портокал и сварените и нарязани портокалови кори.

Изсипваме сместа в намокрена форма и оставяме да желира. Отгоре украсяваме с празбитата със захарта сметана.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало