Продукти:
• 1 л прясно мляко
• 10 яйца
• 400 г кристална захар
• 2 пакетчета желатин
• 2 ванилии
• 1 портокал и корите от още 2 портокала
• 1 кофичка сметана
• 3 с.л. захар за сметаната
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме жълтъците заедно с половината от захарта, прибавяме млякото и 5 разбити на пяна белтъци. Варим до постоянно бъркане до сгъстяване на крема. Накрая прибавяме накиснатия в студена вода желатин, бъркаме до разтваряне на желатина и оставяме да изстине.
Обелваме портокала и го нарязваме на кубчета, а кората настъргваме. Другите две кори сваряваме до омекване в малко вода и ги нарязваме на парченца.
След като крема поизстине прибавяме ванилията, белтъците, разбити на пяна с останалата захар. Разбъркваме добре и добавяме нарязания портокал и сварените и нарязани портокалови кори.
Изсипваме сместа в намокрена форма и оставяме да желира. Отгоре украсяваме с празбитата със захарта сметана.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...