Продукти:
• 2 ч.ч. обезмаслено прясно мляко
• 1 ч.ч. кристална захар
• 1 ванилия
• 1 щипка настъргана лимонова кора
• 2 яйца
• 12 г желатин
Начин на приготвяне:
Накисваме желатина в студена вода. Кипваме млякото и го отстраняваме от огъня. Прибавяме захарта, ванилията, настърганата лимонова кора и 1 щипка сол. Бъркаме, докато се разтвори захарта.
Отделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме като за застройка, като прибавяме капка по капка горещо мляко. Отделно разбиваме белтъците на твърд сняг.
Прибавяме към останалото мляко разбитите жълтъци и желатина. Когато желатинът се разтопи и сместа се поохлади, прибавяме разбитите белтъци.
Преди да желира сместа, я изсипваме във формички и я оставяме в хладилника да стегне. Гарнираме готовото желе с бишкоти.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...