Продукти:
• 2 ч.ч. обезмаслено прясно мляко
• 1 ч.ч. кристална захар
• 1 ванилия
• 1 щипка настъргана лимонова кора
• 2 яйца
• 12 г желатин
Начин на приготвяне:
Накисваме желатина в студена вода. Кипваме млякото и го отстраняваме от огъня. Прибавяме захарта, ванилията, настърганата лимонова кора и 1 щипка сол. Бъркаме, докато се разтвори захарта.
Отделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме като за застройка, като прибавяме капка по капка горещо мляко. Отделно разбиваме белтъците на твърд сняг.
Прибавяме към останалото мляко разбитите жълтъци и желатина. Когато желатинът се разтопи и сместа се поохлади, прибавяме разбитите белтъци.
Преди да желира сместа, я изсипваме във формички и я оставяме в хладилника да стегне. Гарнираме готовото желе с бишкоти.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...