Продукти:
• 1 л прясно мляко
• 120 г оризово брашно
• 250 г захар
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Разтваряме захарта в кипящото мляко. Отделно при непрекъснато бъркане сипваме оризовото брашно в 1 ч.ч. вода. След това сипваме брашното при млякото и оставяме да заври.
Отстраняваме от огъня и когато поизстине, ароматизираме с ванилията и разсипваме в купички за сервиране. Поднасяме десерта топъл или студен. По желание можем да го полеем с плодов сироп.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...