Продукти:
• 700 г ябълки
• 200 г захар
• 2 с.л. ром
• 25 г желатин
• 250 г сметана
• сладкарска червена боя
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките и ги почистваме от семената. Заливаме ги с 1 ч.ч. вода и ги сваряваме. Пасираме ги и прибавяме желатина, разтворен в малко топла вода, захарта и рома. Разбъркваме сместа, докато стане гладка.
Разтваряме боята в малко вода и при непрекъснато бъркане я прибавяме към крема, при което крема става бледорозов. Разпределяме го по чашите и гарнираме със сметаната, разбита с 1-2 с.л. захар.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...