Кулинарни рецепти » Пиян крем

 Пиян крем

Продукти:

• 500 мл прясно мляко
• 1 к.ч. захар за млякото
• 4 жълтъка
• 2 с.л. захар за жълтъците
• 1 с.л. желатин
• 2 ванилии
• 3 с.л. ром
• 4 белтъка
• 1 к.ч. захар за белтъците
• 100 г бишкоти
• 1 ч.ч. плодове от конфитюр
• сладко или компот
• 1 к.ч. плодов сироп

Начин на приготвяне:

Загряваме прясното мляко до завиране заедно с 1 к.ч. захар и го отстраняваме от огъня. Разбиваме жълтъците с 2 с.л. захар и при непрекъснато бъркане наливаме към тях горещото мляко. Връщаме съда на огъня и бъркаме непрекъснато, докато сместа започне да се сгъстява. Преди да заври отстраняваме от огъня.

Предварително накисваме желатина в 1 ч.ч. студена вода, а след това го разтопяваме на водна баня. Прибавяме го към крема заедно с ванилията и рома. Охлаждаме сместа, колкото да се полужелира, и добавяме белтъците, които сме разбили на сняг с 1 к.ч. захар.

Накрая слагаме натрошените бишкоти и веднага разсипваме крема във формички. Нареждаме отгоре плодовете от сладкото и охлаждаме до температура 4-8°С.

Потапяме формичките за няколко секунди в гореща вода и ги обръщаме върху намокрени със студена вода чинийки. Поднасяме крема, полят с плодовия сироп.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало