Продукти:
• 1 малък зрял пъпеш
• 20 г желатин
• 1 кофичка сметана
• 1 ч.ч. бяло сладко вино
• 1 к.ч. глюкоза
• 1 с.л. ром
• 1 пакетче желирани ментови бонбони
• 8 лимонови или портокалови резенки
Начин на приготвяне:
Почистваме пъпеша, нарязваме го и пюрираме с виното, глюкозата и рома. Накисваме желатина, за да набъбне, а после го разтваряме на водна баня, без да завира.
Всичко разбъркваме с битата с миксер сметана. Разпределяме в чаши и прибираме в хладилника. Преди сервиране обръщаме в чинийки и украсяваме отгоре със захаросаните желирани плодове.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...