Кулинарни рецепти » Крем Делисьоз с шато

 Крем Делисьоз с шато

Продукти:

• 10 яйца
• 1 л прясно мляко
• 300 г захар
• 50 г желатин
• 10 г какао
• 100 г бадеми
• 100 г сметана
• захаросани плодове

За шатото:

• 5 жълтъка
• 500 мл прясно мляко
• 150 г захар

Начин на приготвяне:

Разделяме внимателно белтъците от жълтъците. Разбиваме жълтъците и постепенно прибавяме кипящото мляко, захарта и желатина, като непрекъснато бъркаме върху огъня. Преди сместа да заври, слагаме какаото. В момента на кипването сваляме крема от огъня и го поизстудяваме във вода.

В отделен съд разбиваме белтъците на пяна и внимателно ги съединяваме с изстудения крем. Прибавяме обелените, опечени и нарязани на дребно бадеми. Изсипваме така приготвения крем във намокрена с вода форма и оставяме да замръзне.

Разбиваме жълтъците за шатото, прибавяме горещото мляко, в което сме разтворили захарта и бъркаме върху огъня, докато кипне.


Потапяме формата със замразения крем за момент в топла вода и обръщаме в съда, в който ще го сервираме. Украсяваме го със захаросани плодове и бита сметана. Поднасяме към него крем шато.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало