Продукти:
• 500 г козунак
• 1 1/2 к.ч. захар
• 4 яйца
• 750 мл прясно мляко
• 1 пакетче ванилия
Начин на приготвяне:
В подходяща тавичка карамелизираме половин кафена чашка захар. Отгоре натрошаваме много ситно козунака.
Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме млякото и ванилията. С тази смес заливаме натрошения козунак. Печем в умерена фурна до розово.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...