Продукти:
• 200 г пудра захар
• 5 жълтъка
• 1 ч. ч. прясно мляко
• 1 с.л. брашно
• 200 г краве масло
• 100 г солени лешници
• 1 ч.л. коняк
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Слагаме на огъня захарта с жълтъците, млякото и брашното и бием с тел, докато се сгъсти. Продължаваме да бием - да се сгъсти.
Разбиваме маслото и към него прибавяме жълтия крем, изпечените и смлени лешници, коняка и ванилията.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...