Кулинарни рецепти » Ягодов крем

 Ягодов крем

Продукти:

• 2 кофички кисело мляко
• 1 кофичка сметана
• 500 г ягоди
• 3 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

Слагаме киселото мляко в торба от тензух и го оставяме няколко часа да се изцеди. Разбиваме сметаната с пудрата захар и я смесваме с изцеденото кисело мляко.

Приготвената смес разсипваме в чаши за шампанско, така че да напълним чашите до половината. Върху разлятата смес нареждаме с връхчетата нагоре добре измитите и отцедени ягоди. Преди сервиране поръсваме крема с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало