Кулинарни рецепти » Сутляш

 Сутляш

Продукти:

• 250 г ориз
• 1 л прясно мляко
• 300 г захар
• канела

Начин на приготвяне:

Кипваме 200 мл вода и прибавяме почистения и измит ориз. (Добре е оризът да е бял.) Варим до омекване, след което заливаме с врящото мляко.

Варим още 5-6 мин и после прибавяме захарта. Държим на котлона, докато десертът се посгъсти, след което го разливаме в купички и поръсваме с канела.

Автор: Желязка Панделиева

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало