Продукти:
• 250 г ориз
• 1 л прясно мляко
• 300 г захар
• канела
Начин на приготвяне:
Кипваме 200 мл вода и прибавяме почистения и измит ориз. (Добре е оризът да е бял.) Варим до омекване, след което заливаме с врящото мляко.
Варим още 5-6 мин и после прибавяме захарта. Държим на котлона, докато десертът се посгъсти, след което го разливаме в купички и поръсваме с канела.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...