Кулинарни рецепти » Сутляш

 Сутляш

Продукти:

• 250 г ориз
• 1 л прясно мляко
• 300 г захар
• канела

Начин на приготвяне:

Кипваме 200 мл вода и прибавяме почистения и измит ориз. (Добре е оризът да е бял.) Варим до омекване, след което заливаме с врящото мляко.

Варим още 5-6 мин и после прибавяме захарта. Държим на котлона, докато десертът се посгъсти, след което го разливаме в купички и поръсваме с канела.

Автор: Желязка Панделиева

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Начало