Продукти:
• 250 г ориз
• 1 л прясно мляко
• 300 г захар
• канела
Начин на приготвяне:
Кипваме 200 мл вода и прибавяме почистения и измит ориз. (Добре е оризът да е бял.) Варим до омекване, след което заливаме с врящото мляко.
Варим още 5-6 мин и после прибавяме захарта. Държим на котлона, докато десертът се посгъсти, след което го разливаме в купички и поръсваме с канела.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...