Продукти: (за 4 порции)
• 500 г кайсии
• 2 белтъка
• 1 ч.ч. пудра захар
Начин на приготвяне:
Избираме добре узрели кайсии, обелваме ги, почистваме ги от костилките и ги претриваме през телено сито.
Разбиваме на гъст сняг белтъците заедно с пудрата захар. Постепенно прибавяме към тях кайсиевото пюре. Продължаваме да бием сместа интензивно и продължително, докато получим лек пухкав крем.
Поднасяме крема в стъклени чинийки, гарниран с леки бисквити.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...