Продукти:
• 1 пакетче желатин
• 50 мл вода
• 8 яйца
• 200 г захар
• 400 мл шампанско
• 110 г сметана
Начин на приготвяне:
Накисваме желатина в студена вода.
Пет жълтъка и три белтъка затопляме в тенджера на водна баня и разбиваме със захарта. Добавяме шампанското и малко топла вода и бием много енергично до сгъстяване. Изсипваме набъбналия жела-тин и бъркаме, докато се разтвори. Снемаме от огъня и оставяме да изстине.
Останалите пет белтъка обработваме отделно.
Към изстиналата смес слагаме първо белтъчния сняг, а после разбитата сметана. Готовия крем разпре-деляме в стъклени чаши и оставяме в хладилника да се желира, а след около 4 часа поднасяме.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...