Кулинарни рецепти » Крем с шампанско

 Крем с шампанско

Продукти:

• 1 пакетче желатин
• 50 мл вода
• 8 яйца
• 200 г захар
• 400 мл шампанско
• 110 г сметана

Начин на приготвяне:

Накисваме желатина в студена вода.

Пет жълтъка и три белтъка затопляме в тенджера на водна баня и разбиваме със захарта. Добавяме шампанското и малко топла вода и бием много енергично до сгъстяване. Изсипваме набъбналия жела-тин и бъркаме, докато се разтвори. Снемаме от огъня и оставяме да изстине.

Останалите пет белтъка обработваме отделно.

Към изстиналата смес слагаме първо белтъчния сняг, а после разбитата сметана. Готовия крем разпре-деляме в стъклени чаши и оставяме в хладилника да се желира, а след около 4 часа поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало