Продукти:
• 500 мл прясно мляко
• 2 с.л. захар
• 2 препълнени с.л. брашно или нишесте
• 1 1/2 с.л. какао
• 4 ч.л. сироп от сладко
Начин на приготвяне:
Загряваме млякото на котлона. В по-малко от половината мляко разбъркваме добре захарта, брашното и какаото. Ако не се получи гладка смес, прецеждаме, след което сипваме на тънка струйка в останалото врящо мляко. След като се сгъсти отстраняваме от огъня.
В купичките за сервиране предварително слагаме по 1 ч.л. сироп от сладко и разливаме крема. Поднасяме със сладко от вишни или дюли.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...