Продукти:
• 500 мл прясно мляко
• 3 с. л. брашно
• 1 яйце
• 150 г захар
• 2 с. л. какао
• 1 ванилия
• 1 с. л. масло
• печени бадеми
Начин на приготвяне:
Карамелизираме захарта с 2 с. л. вода, като внимаваме да не прегаря. Прибавяме половината вряло мляко и бъркаме, докато захарта се разтвори.
В другата половина от млякото размиваме брашното и сипваме при карамеловата смес, като бъркаме непрекъснато.
Отнемаме от огъня и прибавяме маслото, ванилията, какаото и предварително разбитото яйце. Разбъркваме добре, изсипваме в чаши и украсяваме с печени бадеми.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...