Продукти: (за 4 порции)
• 400г извара
• 2 с.л. масло
• 1ч.ч. прясно мляко
• 6 с.л. пудра захар
• 2 яйца
• 2 с.л. стафиди
• 1/2 ч.ч. счукани орехови ядки
• 2 ванилии
• настъргана лимонова кора
• 4 смокини от сладко
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта, жълтъците, ванилията и лимоновата кора.
Прибавяме при непрекъснато разбиване предварително отцедената извара и млякото, след което примесваме стафидите и ореховите ядки.
Разпределяме крема в стъклени чаши и гарнираме с плодовете от сладкото.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...