Продукти:
• 1 кофичка сметана
• 6 натрошени целувки
• 8 с.л. пудра захар
• 5-6 ябълки
• 4 бишкоти
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките, почистваме ги от семената и ги настъргваме на ситно ренде и ги изстискваме от сока.
Разбиваме сметаната заедно със захарта и ванилията. Прибавяме настърганите и изстискани ябълки и натрошените целувки.
Изсипваме крема в чаши за шампанско, украсяваме го с бишкотите и го сервираме веднага.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...