Кулинарни рецепти » Ярославски крем

 Ярославски крем

Продукти:

• 1 ч.ч. сметана
• 2 с.л. пудра захар за разбиване на сметаната
• 2-3 листа желатин
• 2 ч.ч. изцедени плодове от компот
• 2 с.л. мармалад от кайсии
• 2 с.л. ликьор по избор /да не е от кафе или какао/

Начин на приготвяне:

Разтопяваме предварително накиснатия в студена вода желатин в половин ч.ч. гореща вода и бъркаме, докато се охлади. Разбиваме сметаната със захарта и смесваме с разтопения желатин.

Разпределяме плодовете от компота по равно в стъклени чаши и покриваме с желираната смес. Оставяме крема в хладилник. Непосредствено преди сервирането заливаме с мармалада, който сме разредили с ликьора и 2 с.л. гореща вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало