Кулинарни рецепти » Крем с пъпеш

 Крем с пъпеш

Продукти:

• 1 л прясно мляко
• 70 г нишесте
• 3 яйца
• 200 г захар
• 1 с.л. желатин
• 1 ванилия
• 300 г пъпеш /почистен и нарязан на малки парченца/
• 2 с.л. какао

Начин на приготвяне:

Затопляме млякото и прибавяме нишестето, размито с малко студено мляко, захарта и разбитите жълтъци. При непрекъснато бъркане варим на умерен огън, докато крема се сгъсти. Веднага прибавяме ванилията и накиснатия в студена вода желатин. Съединяваме този крем с белтъците, които сме разбили на сняг заедно с пудрата захар.

Разделяме крема на две части и към едната прибавяме какаото. Във форма за саварина нареждаме парченцата пъпеш. Заливаме ги първо с жълтия крем, а после с този, към който сме прибавили какао. Оставяме десерта да желира в хладилник, след което го обръщаме в чиния за сервиране.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало