Продукти:
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 6 жълтъка
• 8-10 бучки захар
• 1 ванилия
• 500 г ягоди
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците и ги разбиваме. Разтваряме захарта в млякото и прибавяме разбитите жълтъци, върху слаб огън и при непрекъснато биене, докато получим гъст крем. Сваляме от огъня, прибавяме ванилията и продължаваме да бъркаме, докато поизстине.
Прибавяме разбитите на сняг белтъци. Леко разбъркваме крема и изсипваме в дълбока стъклена чиния, която сме заровили в лед. Когато застине и леко се втвърди, нареждаме отгоре ягоди и веднага заливаме с останалата част от крема. Най-отгоре украсяваме с останалите ягоди.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...