Продукти: (за 4 порции)
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. грис
• 2 с.л. какао
• 1 щипка канела
За соса:
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. захар
• 4 с.л. нишесте
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Сипваме млякото в дълбок съд, прибавяме захарта и при непрекъснато бъркане загряваме на силен огън, докато захарта се разтвори. Наливаме на тънка струйка размитото в малко вода какао. Като продължаваме да бъркаме, постепено сипваме гриса.
Оставяме сместа да ври на тих огън, докато получим гъста каша. Прибавяме канелата, оставяме крема да поизстине петнадесетина минути и го разсипваме във формички за саварини. Притискаме добре и обръщаме формичките върху чинийки.
Отделно смесваме млякото за ваниления сос със захарта и размитото в студена вода нишесте. Варим 15 мин на умерен огън, след което прибавяме ванилията. Оставяме соса да изстине, заливаме с него десерта и поднасяме.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...