Кулинарни рецепти » Крем Брюле

 Крем Брюле

Продукти: (за 6-8 порции)

• 1 л прясно мляко
• 200 г захар
• 4 яйца
• 4 пълни с връх с.л. брашно
• 1 ванилия
• 3-4 с.л. захар за карамела
• кокосови стърготини за поръсване

Начин на приготвяне:

Размиваме брашното с малко хладка вода или мляко на гъста и гладка кашичка. Стопяваме захарта в млякото и разбъркваме в нея брашното настрани от котлона. Разделяме жълтъците от белтъците и прибавяме с бъркане с домакинска тел жълтъците в брашняната смес. Ароматизираме с ванилията.

Стопяваме на средно силен котлон захарта за карамела до светлокафяв цвят. Внимаваме да не прегори и да започне да пуши. Дръпваме от котлона и с бъркане в една посока с дървена лъжица наливаме топличката млечна смес. Връщаме на котлона и с бъркане сгъстяваме добре.

Оставяме крема да изстине и тогава прибавяме лъжица по лъжица разбитите на твърт сняг белтъци. Бъркаме отдолу на тенджерата към повърхността, за да се размесят много добре белтъците. Разливаме по купичките и поръсваме с кокосови стърготини.

Крема сервираме изстуден от хладилник. По желание върху всяка купичка можем да сложим топка сладолед.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало