Продукти:
• 4-5 с.л. овесени ядки
• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• четвърт пакетче краве масло
• 1 с.ч. счукани орехови /или бадемови/ ядки
• 3 с.л. пудра захар
• 1 яйце
• настъргана лимонова кора
• канела
Начин на приготвяне:
Заливаме овесените ядки с кипяща подсолена вода, отцеждаме ги и ги сваряваме с млякото. При постоянно бъркане прибавяме маслото, а след това жълтъка /или цялото яйце/, разбит с пудрата захар, ореховите ядки, канелата и настърганата лимонова кора.
Разпределяме десерта на порции и го поднасяме топъл или студен.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...