Кулинарни рецепти » Желиран ябълков крем

 Желиран ябълков крем

Продукти:

• 1 кг ябълки
• 1 ч.ч. захар
• 2 белтъка
• сок от 1 лимон
• 1 с.л. ситно настъргана лимонова кора
• 3 ч.л. желатин

За крокана:

• 1 к.ч. захар
• 20 г краве масло
• 1 к.ч. запечени орехови ядки

Начин на приготвяне:

Задушаваме в съвсем малко вода обелените и едро нарязани ябълки. Когато омекнат, отстраняваме от огъня и ги пасираме. Прибавяме белтъците и захарта и разбиваме с миксер, докато сместа побелее.

Прибавяме сока и кората от лимона, а също така желатина, който сме киснали в 1 к.ч. студена вода, докато набъбне, а след това сме бъркали върху огън, докато се разтвори. Разбъркваме добре ябълковата смес и я изсипваме в предварително намокрена форма. Охлаждаме в хладилник и изсипваме десерта в широка стъклена чиния.

Приготвяме светъл карамел от захарта, прибавяме маслото и отстраняваме от огъня. Веднага заливаме опечените и счукани орехови ядки, които сме изсипали в намаслена чиния. Охлаждаме така приготвения крокан до вдвърдяване, счукваме го и поръсваме с него ябълковия крем.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало