Кулинарни рецепти » Винен крем с ягоди

 Винен крем с ягоди

Продукти: (за 3 порции)

• 2 ч.ч. десертно бяло вино
• 8 с.л. захар
• 1 с.л. нишесте
• 1 жълтък
• 300 г почистени, добре узрели и здрави ягоди
• 1 ванилия
• 3-4 с.л. сметана
• 2 с.л. пудра захар за сметаната

Начин на приготвяне:

Загряваме виното до завиране и в него разтваряме захарта, след което прибавяме нишестето, размито в 1 к.ч. студена вода. Варим сместа 5-6 мин без да кипваме и отстраняваме от огъня. Прибавяме разбития жълтък и претритите ягоди.

Разпределяме крема на порции и оставяме в хладилник да се стегне. Преди сервиране гарнираме с разбитата с пудра захар сметана. Вместо със сметана можем да гарнираме крема с разбити със захар на твърд сняг белтъци и да поръсим с ягодов сироп.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало