Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг френско грозде
• 600 мл вода
• сок от половин лимон
• 200 г пудра захар
• 80 г грис
• френско грозде за украса
Начин на приготвяне:
Заливаме изплакнатото френско грозде с вряща вода и варим заедно със захарта. Пресоваме гроздето в отделен съд и допълваме до 600 мл с вода.
Загряваме, прибавяме гриса и варим при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти. Охлаждаме като от време на време разбъркваме. Сипваме в изстиналата смес лимоновия сок, разбиваме на пяна, разпределяме в съдове за сервиране и поднасяме веднага.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...