Продукти:
• 500 г прясно мляко
• 4 яйца
• 20 г желатин
• 1-2 ванилии
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците заедно с млякото и захарта и кипваме сместа на огъня. Прибавяме ванилията и разтворения в малко вода желатин. Варим десетина минути на умерен огън.
Отстраняваме от огъня и продължаваме да разбиваме, докато сместа изстине /но не трябва да желира напълно/. Прибавяме белтъците, които сме разбили на пухкав сняг с 2 с.л. вода.
Внимателно разбъркваме, разливаме крема в широки стъклени чаши и го оставяме да желира.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...