Продукти:
• 500 мл прясно мляко
• 7 листа желатин
• 4 яйца
• 2 с.л. какао
• 5 с.л. захар
• ванилов сос или плодов сироп
Начин на приготвяне:
На слаб огън разбиваме жълтъците, захарта и млякото, като непрекъснато бием, прибавяме какаото и внимаваме да не заври кремът. От време на време отстраняваме от огъня и бием.
Прибавяме лист по лист предварително натопения в студена вода желатин. Щом желатинът се разтвори, сваляме съда от огъня и го поставяме в друг съд със студена вода, за да изстине.
Прибавяме разбитите на твърд сняг белтъци. Изсипваме сместа в предварително навлажнена със студена вода метална форма. Оставяме да се желира, след което го обръщаме в стъклена чиния.
Наоколо заливаме с ванилов сос или плодов сироп.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...