Продукти:
• 4 кофички кисело мляко
• 2 ч.ч. пудра захар
• 2 лимона
• 6 ч.л. желатин
• 300 г праскови
• 300 г кайсии
• 200 мл прясно мляко
• 1 пакетче сметана на прах
Начин на приготвяне:
Разбиваме киселото мляко със захарта и сока от лимоните. Прибавяме желатина предварително накиснат, набъбнал и след това разтопен на водна баня.
Нарязваме обелените праскови и кайсии на малки кубчета и ги прибавяме към млякото. Объркваме всичко добре, разсипваме сместа в малки купички предварително изплакнати със студена вода и слагаме в хладилник да се желира.
Преди да сервираме обръщаме десерта в чинийки, украсяваме с парченца от праскова и кайсия и с розички от предварително разбитата с прясното мляко сметана.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...