Продукти:
• 250 г захар на пясък
• 4 листа бял желатин
• 8 яйца
• сок от 2 лимона
Начин на приготвяне:
Смесваме захарта с яйцата и бием, докато получим такава гъстота, че като вземем капка от сместа и я пуснем върху нея, тя да не потъва веднага.
Затопляме леко лимоновия сок и постепенно прибавяме към него предварително накиснатия в студена вода желатин. Прецеждаме сока през марля и внимателно, като бъркаме в една посока, го прибавяме към яйцата.
Изсипваме крема в дълбока стъклена чиния, намокрена предварително със студена вода.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...