Продукти:
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 3 жълтъка и 3 белтъка
• 2 равни с.л. брашно
• 12-15 бучки захар
• 2 ч.л. захар на пясък
• 2 ванилии
Начин на приготвяне:
Размиваме брашното в една част от студеното мляко и го прибавяме към останалото мляко, в което сме разтопили бучките захар и сме разбили жълтъците.
Изсипваме сместа в подходящ съд и непрекъснато бъркаме върху слаб огън, докато се посгъсти. Сваляме от огъня, прибавяме ванилията, разсипваме на порции и оставяме да изстине.
Разбиваме белтъците със захарта на твърд сняг и украсяваме изстиналия крем със снежни купчинки.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...