Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.ч. пудра захар
• 2 с.л. сироп от вишни
• 2 с.л. прясно мляко
• 2 сварени и пасирани жълтъка
• 1 опаковка бисквити за чай или обикновени бисквити
• 2-3 с.л. запечени орехови ядки
• червена боя
Начин на приготвяне:
С дървена лъжица разбиваме маслото със захарта. При непрекъснато интензивно бъркане прибавяме млякото, в което е разтворена боята, и пасираните жълтъци. Към получения пухкав крем прибаваме орехите и бисквитите, които предварително ситно сме счукали или сме смлели с машинка за орехи, и сиропа.
Омесваме добре и правим малки топчета. Нареждаме ги в чиния. С иглички от бор набождаме топчетата две по две, за да наподобяват черешки. По желание топчетата могат да се овалят в шоколадови или захарни пръчици.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...