Продукти:
• 1 к.ч. брашно
• 1 1/2 ч.ч. вода
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. счукани орехови ядки
• 100 г шоколад
• кристална захар за овалване
Начин на приготвяне:
Препичаме брашното до златисто.
Приготвяме гъст сироп от захарта и водата. Прибавяме препеченото брашно, счуканите орехови ядки и настъргания шоколад. Бъркаме върху огъня, докато сместа се сгъсти.
Сваляме я и докато е още гореща, но можем да търпим с ръцете, оформяме от нея малки топчета, които овалваме в кристалната захар.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...