Продукти:
• 1 к.ч. брашно
• 1 1/2 ч.ч. вода
• 1 1/2 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. счукани орехови ядки
• 100 г шоколад
• кристална захар за овалване
Начин на приготвяне:
Препичаме брашното до златисто.
Приготвяме гъст сироп от захарта и водата. Прибавяме препеченото брашно, счуканите орехови ядки и настъргания шоколад. Бъркаме върху огъня, докато сместа се сгъсти.
Сваляме я и докато е още гореща, но можем да търпим с ръцете, оформяме от нея малки топчета, които овалваме в кристалната захар.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...