Кулинарни рецепти » Зрял фасул с кашкавал на фурна

 Зрял фасул с кашкавал на фурна

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г зрял фасул
• 5-6 с.л. олио
• 1 к.ч. счукан сухар /или галета/
• 3 к.ч. настърган кашкавал
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме фасула, отцеждаме го и претриваме през цедка. Посоляваме на вкус и разбъркваме с олиото.

Поръсваме дъното на обилно намаслена тавичка със счукан сухар /или галета/ и с 1 к.ч. настърган кашкавал. Изсипваме пюрето от фасула, поръсваме отгоре останалия кашкавал и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало