Продукти: (за 5 порции)
• 1,5 кг картофи
• 350 г лук
• 50 г чесън
• 50 г магданоз
• 1 пакетче краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Подбираме кръгли картофи със средна големина. Обелваме ги, подрязваме ги малко отдолу, за да могат да се закрепят прави, а отгоре ги издълбаваме.
Нарязваме лука на тънки филийки и го смесваме със ситно нарязаните магданоз и чесън. Посоляваме и пълним картофите с тази смес.
Нареждаме ги в тавичка, заливаме с разтопеното масло, захлупваме печем в умерена фурна, докато станат златисти.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...