Продукти: (за 5 порции)
• 1,5 кг картофи
• 350 г лук
• 50 г чесън
• 50 г магданоз
• 1 пакетче краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Подбираме кръгли картофи със средна големина. Обелваме ги, подрязваме ги малко отдолу, за да могат да се закрепят прави, а отгоре ги издълбаваме.
Нарязваме лука на тънки филийки и го смесваме със ситно нарязаните магданоз и чесън. Посоляваме и пълним картофите с тази смес.
Нареждаме ги в тавичка, заливаме с разтопеното масло, захлупваме печем в умерена фурна, докато станат златисти.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...