Кулинарни рецепти » Мусака от спанак и ориз

 Мусака от спанак и ориз

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг спанак
• 1 к.ч. ориз
• 60 г краве масло
• 1 твърдо сварено яйце
• 1-2 сурови яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. натрошено сирене
• магданоз, индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Попарваме спанака за 5 мин в подсолена вода. Отцеждаме и го нарязваме на ситно. Прибавяме 1 с.л. разтопено масло, нарязаното на ситно твърдо сварено яйце, индийско орехче, черен пипер и сол на вкус.

Сваряваме в подсолена вода ориза. Смесваме го с натрошеното сирене и ситно нарязания магданоз.

В намаслена тавичка разстиламе пласт от оризовата смес. Върху ориза разстиламе спанак и продължаваме така, докато свършат продуктите. Най-отгоре завършваме с пласт от спанак.

Заливаме мусаката с яйцата, които сме разбили заедно с млякото, слагаме тук там парченца масло и печем в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало