Кулинарни рецепти » Мусака от спанак и ориз

 Мусака от спанак и ориз

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг спанак
• 1 к.ч. ориз
• 60 г краве масло
• 1 твърдо сварено яйце
• 1-2 сурови яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. натрошено сирене
• магданоз, индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Попарваме спанака за 5 мин в подсолена вода. Отцеждаме и го нарязваме на ситно. Прибавяме 1 с.л. разтопено масло, нарязаното на ситно твърдо сварено яйце, индийско орехче, черен пипер и сол на вкус.

Сваряваме в подсолена вода ориза. Смесваме го с натрошеното сирене и ситно нарязания магданоз.

В намаслена тавичка разстиламе пласт от оризовата смес. Върху ориза разстиламе спанак и продължаваме така, докато свършат продуктите. Най-отгоре завършваме с пласт от спанак.

Заливаме мусаката с яйцата, които сме разбили заедно с млякото, слагаме тук там парченца масло и печем в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало