Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг спанак
• 1 к.ч. ориз
• 60 г краве масло
• 1 твърдо сварено яйце
• 1-2 сурови яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. натрошено сирене
• магданоз, индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Попарваме спанака за 5 мин в подсолена вода. Отцеждаме и го нарязваме на ситно. Прибавяме 1 с.л. разтопено масло, нарязаното на ситно твърдо сварено яйце, индийско орехче, черен пипер и сол на вкус.
Сваряваме в подсолена вода ориза. Смесваме го с натрошеното сирене и ситно нарязания магданоз.
В намаслена тавичка разстиламе пласт от оризовата смес. Върху ориза разстиламе спанак и продължаваме така, докато свършат продуктите. Най-отгоре завършваме с пласт от спанак.
Заливаме мусаката с яйцата, които сме разбили заедно с млякото, слагаме тук там парченца масло и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...