Продукти:
• 8 чушки
• 140 г червена леща
• 200 г дългозърнест ориз
• 200 г спанак
• 1 глава лук
• 2 скилидки часън
• 1 с.л. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. смлян кимион
• 1 ч.л. гарам масала (комбинация от индийски подправки)
• 850 мл зеленчуков бульон
• 1 шепа листа от мента
• джинджифил
Начин на приготвяне:
Загряваме олиото в голяма тенджера и запръжваме наситнения лук, чесъна и джинджифила. Добавяме доматеното пюре и подправките. След това изсипваме ориза, разбъркваме и разреждаме с бульона.
Когато заври слагаме лещата, похлупваме и оставяме да ври 15 минути. Прибавяме спанак, ментата накълцана на ситно и разбъркваме.
С остър нож отрязваме горната част на чушките. Почистваме вътрешността и подравняваме от долната страна, така че да стоят изправени. Разпределяме пълнежа в чушките, поставяме отгоре капачетата и запичаме до готовност.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...