Продукти:
• 8 чушки
• 140 г червена леща
• 200 г дългозърнест ориз
• 200 г спанак
• 1 глава лук
• 2 скилидки часън
• 1 с.л. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. смлян кимион
• 1 ч.л. гарам масала (комбинация от индийски подправки)
• 850 мл зеленчуков бульон
• 1 шепа листа от мента
• джинджифил
Начин на приготвяне:
Загряваме олиото в голяма тенджера и запръжваме наситнения лук, чесъна и джинджифила. Добавяме доматеното пюре и подправките. След това изсипваме ориза, разбъркваме и разреждаме с бульона.
Когато заври слагаме лещата, похлупваме и оставяме да ври 15 минути. Прибавяме спанак, ментата накълцана на ситно и разбъркваме.
С остър нож отрязваме горната част на чушките. Почистваме вътрешността и подравняваме от долната страна, така че да стоят изправени. Разпределяме пълнежа в чушките, поставяме отгоре капачетата и запичаме до готовност.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...