Кулинарни рецепти » Пълнени патладжани с ориз

 Пълнени патладжани с ориз

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг патладжани
• 200 ориз
• 2-3 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 2-3 домата
• 1 к.ч. доматен сок
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме патладжаните на две половинки и издълбаваме вътрешността им. Слагаме ги да се киснат в студена вода.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в по-голямата част от олиото. Когато поомекне, прибавяме последователно, ситно нарязаната вътрешност на патладжаните, нарязаните на парченца домати и ориза. Наливаме 1-2 к.ч. топла вода, поръсваме със ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол. Варим на огъня, докато оризът омекне.

Напълваме патладжаните с тази смес и ги нареждаме в намаслена тавичка. Заливаме с доматения сок, разреден с 1 к.ч. вода, поръсваме 2 с.л. олио и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало