Продукти: (за 4 порции)
• 2 тиквички
• 1 връзка копър
• 2-3 скилидки чесън
• половин лимон
• 1 връзка магданоз
• 1 кофичка кисело мляко
• 100 мл олио
• сол
За плънката:
• 200 г кьопоолу
• 100 г маслини
Начин на приготвяне:
Почистените и измити тиквички нарязваме на по-дебели шайби, издълбаваме ги и ги пълним със смес от кьопоолу и нарязаните маслини.
Редим ги в тавичка с малко мазнина и вода и запичаме на фурна до готовност. Поднасяме със сос от киселото мляко, лимона, чесъна, копъра и магданоза.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...