Кулинарни рецепти » Варени патладжани на фурна

 Варени патладжани на фурна

Продукти: (за 5-6 порции)

• 2 кг патладжани
• 3-4 с.л. брашно
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 2-3 глави чесън
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните на филийки и ги заливаме с подсолена вода. Кипваме на огъня, изваждаме патладжаните, отцеждаме и ги овалваме в брашното.

Счукваме чесъна с малко сол. Запържваме червения пипер в олиото.

В намаслена тавичка нареждаме 1 ред патладжани, поръсваме със запръжката и счукания чесън. Нареждаме нов ред патладжани и отново поръсваме. Стараем се да наредим патладжаните на не повече от четири реда. Най-отгоре поръсваме само със запръжка.

Печем ястието в умерена фурна. След като го извадим от фурната, поръсваме с останалия счукан чесън и ситно нарязания магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало