Продукти:
• 1-2 връзки зелен лук
• 8-9 чушки
• 2-3 домата
• 1 ч.ч. грах от консерва
• 1 к.ч. олио
• 150 г сирене
• 3 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, сол
За заливката:
• 2 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 5 г краве масло
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и малко вода. Щом поомекне последователно прибавяме нарязаните на ивички чушки, отцедения грах и ситно нарязаните домати. Накрая посоляваме и поръсваме червения пипер и брашното.
Разбъркваме и прехвърляме сместа в глинен гювеч. Прибавяме натрошеното сирене и ситно нарязания магданоз. Разбъркваме отново, наливаме малко топла вода, захлупваме и печем в силна фурна.
Когато гювечът е почти готов, заливаме с яйцата, разбити с киселото мляко, слагаме тук там парченца масло и връщаме във фурната, за да се запече заливката.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...