Продукти:
• 1-2 връзки зелен лук
• 8-9 чушки
• 2-3 домата
• 1 ч.ч. грах от консерва
• 1 к.ч. олио
• 150 г сирене
• 3 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, сол
За заливката:
• 2 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 5 г краве масло
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и малко вода. Щом поомекне последователно прибавяме нарязаните на ивички чушки, отцедения грах и ситно нарязаните домати. Накрая посоляваме и поръсваме червения пипер и брашното.
Разбъркваме и прехвърляме сместа в глинен гювеч. Прибавяме натрошеното сирене и ситно нарязания магданоз. Разбъркваме отново, наливаме малко топла вода, захлупваме и печем в силна фурна.
Когато гювечът е почти готов, заливаме с яйцата, разбити с киселото мляко, слагаме тук там парченца масло и връщаме във фурната, за да се запече заливката.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...