Продукти:
• 500 г гъби
• 1 глава лук
• 3-4 с.л. олио
• 3-4 скилидки чесън
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2 ч.ч пилешки бульон
• 1 ч.ч. сметана
• 200 г кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина заедно с нарязаните гъби. Щом продуктите омекнат, прибавяме счукания чесън и пържим още 3-4 мин.
В отделен съд кипваме виното заедно с бульона. Когато течността изври наполовина, прибавяме сметаната и варим, докато сосът се сгъсти.
Накрая слагаме гъбите, подправяме с черен пипер и сол на вкус, прехвърляме сместа в тавичка и поръсваме с настъргания кашкавал. Печем в умерена фурна, докато ястието добие златист цвят.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...