Продукти:
• 500 г гъби
• 1 глава лук
• 3-4 с.л. олио
• 3-4 скилидки чесън
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2 ч.ч пилешки бульон
• 1 ч.ч. сметана
• 200 г кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина заедно с нарязаните гъби. Щом продуктите омекнат, прибавяме счукания чесън и пържим още 3-4 мин.
В отделен съд кипваме виното заедно с бульона. Когато течността изври наполовина, прибавяме сметаната и варим, докато сосът се сгъсти.
Накрая слагаме гъбите, подправяме с черен пипер и сол на вкус, прехвърляме сместа в тавичка и поръсваме с настъргания кашкавал. Печем в умерена фурна, докато ястието добие златист цвят.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...