Кулинарни рецепти » Броколи БЕНЕДИКТ

 Броколи БЕНЕДИКТ

Продукти:

• 500 г броколи
• 6 яйца
• 1/2 ч. ч. прясно нискомаслено мляко
• 100 г гъби от консерва
• 100 г кашкавал
• 2 с. л. брашно
• 1 с. л. олио
• сол

Начин на приготвяне:

В намазана с олио тавичка с високи стени слагаме нарязаните броколи и гъби заедно с настъргания кашкавал, посоляваме и разбъркваме.

Разбиваме добре яйцата с млякото и брашното и изсипваме върху зеленчуците. Печем около 45 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Автор: Теодора Кьосева

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало