Кулинарни рецепти » Манастирска яхния с вино

 Манастирска яхния с вино

Продукти: (за 4 порции)

• 100 г маслини
• 2 глави лук
• 1 морков
• половин глава целина
• 200 г арпадджик
• 200 г гъби
• 1 к.ч. ориз
• 4 картофа
• 3 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. вино
• 8-10 зърна черен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме ситно лука, моркова и целината и ги задушаваме в мазнината. Прибавяме целите главички арпаджик, ситно нарязаните гъби, зърната черен пипер и маслините, които сме изкиснали във вода, за да се обезсолят. Заливаме с виното и 1 ч.ч. вода, посоляваме и варим на тих огън.

Когато зеленчукът омекне, прибавяме ориза, нарязаните на кубчета картофи и обелените и настъргани домати. Варим още 5-6 минути, след което изсипваме ястието в тавичка и го запичаме на слаба фурна.

След като извадим яхнията от фурната, поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало