Кулинарни рецепти » Манастирска яхния с вино

 Манастирска яхния с вино

Продукти: (за 4 порции)

• 100 г маслини
• 2 глави лук
• 1 морков
• половин глава целина
• 200 г арпадджик
• 200 г гъби
• 1 к.ч. ориз
• 4 картофа
• 3 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. вино
• 8-10 зърна черен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме ситно лука, моркова и целината и ги задушаваме в мазнината. Прибавяме целите главички арпаджик, ситно нарязаните гъби, зърната черен пипер и маслините, които сме изкиснали във вода, за да се обезсолят. Заливаме с виното и 1 ч.ч. вода, посоляваме и варим на тих огън.

Когато зеленчукът омекне, прибавяме ориза, нарязаните на кубчета картофи и обелените и настъргани домати. Варим още 5-6 минути, след което изсипваме ястието в тавичка и го запичаме на слаба фурна.

След като извадим яхнията от фурната, поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало