Кулинарни рецепти » Картофено суфле

 Картофено суфле

Продукти:

• 1 кг картофи
• 2 яйца
• 1 кръгла кутийка топено сирене
• 1 пакетче краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги пасираме на гладко пюре. Последователно прибавяме към пюрето разбитите жълтъци и белтъците, разбити на гъст сняг. Ако е необходимо, посоляваме.

В намаслена тавичка разстиламе половината от сместа. Нареждаме отгоре плътно парченца от топеното сирене и покриваме с останалото картофено пюре. Най-отгоре разпределяме късчетата масло. Печем около 15 мин в силна фурна.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало